Blogg

ÅRETS AFFÄRSKREATÖR 2014

19 september, 2016 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Hej våra vänner!
Olof Svanberg är utsedd till en av 15 personer som tävlar om en plats på Handelshögskolan i Stockholm. För att han ska ta sig till slutintervjun måste han komma top10 på Like-listan. Detta är en utmaning som Olof har kämpat för att få och vill nu ta steget.

Vi ber dig att klicka på länken och sedan rösta. Om du känner dig manad får du även dela denna länk. Olof är Årets Affärskreatör 2014 för hans kärlek till entreprenörskap, ungt företagande, och nätverkande är unikt. Tack för din tid!

Olof Svanberg med i tidningen Resumé

5 maj, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

För ett antal veckor sedan hörde tidningen Resumé av sig till oss för en kort intervju kring vd-yrket, praktiska tips för unga entreprenörer och vinsten i Årets Affärskreatör. Här kan ni läsa ett kort utdrag från tidningen:

Som 18-åring startade han och kompisen Ludwig Händel SocialWebGroup. Under 2013 blev de Årets Nyföretagare i Örebro. År 2014 blev han utsedd till Årets Affärskreatör  av Handelshögskolan i Stockholm. Priset var en plats på Handels så till hösten sätter han sig i skolbänken.

-Självklart möter man fördomar ibland, det är många som tror att man inte är seriös när man bara är 19 år och ser ung ut. I och med att jag jobbar med sälj och marknad och frontar kunderna har jag märkt av det flera gånger. Men nu tror jag de flesta förstår att vi är här för att stanna säger Olof Svanberg, en 20-årig vd som brinner för ungt företagande.

Läs hela artikeln i Resumé nr 17-18 den 30 april 2014 eller på !

Årskongress YEoS 2014

5 april, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Den 04/04 hölls Young Entrepreneurs of Sweden’s årskongress på Högberga gård. Självklart fanns SocialWebGroup på plats. Temat för årskongressen var ”Förändring”, ett mycket intressant tema som lockade till många och långa samtal. Förändring är något vi entreprenörer genomgår konstant, för det bättre men också för det sämre. SocialWebGroup har genomgått många spännande förändringar senaste året, 2014 rivstartade med att vinna Årets Nyföretagare i Örebro och Olof vann en plats på Handelshögsskolan i Stockholm genom deras tävling Årets Affärskreatör. Vi har även kommit i kontakt med flera möjliga framtida medarbetare, något som är otroligt viktigt för oss som företag.

Erik Bergman, 26 år, bor på Malta och en framgångsrik entreprenör sammanfattar sitt medlemskap i YEoS som sitt livs bästa beslut.  http://www.johnslots.com/sv/blogg/yeos-mitt-livs-basta-beslut/

Se filmen från årskongressen 2014!

OLOF SVANBERG ÅRETS AFFÄRSKREATÖR 2014!

19 mars, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Igår kväll utsågs Årets Affärskreatör 2014. Tio unga entreprenörer tävlade om en studieplats vid Handelshögskolan i Stockholm. Vinnare blev 19-åriga Olof Svanberg.

Olof Svanberg är den fjärde personen någonsin att vinna en studieplats vid Handelshögskolan i Stockholm. ​

 ​− Det här är otroligt kul! Jag har drömt om det här så länge och var orolig att juryn under den korta presentationen inte skulle hinna se mig som jag är. Jag tror att jag vann för att jag verkligen älskar entreprenörskap, säger Olof Svanberg direkt efter prisutdelningen. ​​​

Förutom en studieplats på Handelshögskolan får Olof ett unikt mentorskap med Anna Frisk, grundare och ägare av Profylaxgruppen. I år får vinnaren även ta del av ett skräddarsytt entreprenörsprogram vid Handelshögskolan. Programmet innehåller exklusiva fördelar såsom internships på framgångsrika företag, löpande rådgivning samt tillgång till kunskapsutvecklande- och nätverksbyggande träffar. Programmet är framtaget tillsammans med SSE Business Lab och är tänkt att ge vinnaren stöd och utveckling i sitt entreprenörskap under studietiden.

Syftet med tävlingen Årets Affärskreatörer är att locka fler entreprenörer att söka till Handelshögskolan i Stockholm, samt att bredda rekryteringen och nå ut till fler talangfulla unga vuxna runt om i landet. Genom tävlingen har deltagarna chansen att genom kreativa idéer, visioner och resultat kandidera till utmärkelsen och en studieplats på Handelshögskolan. Betygskraven måste uppfyllas men det är inte högsta betyg som avgör.

Juryn som utsåg Årets Affärskreatör bestod av tio meriterade alumner från Handelshögskolan. Tillsammans har de lyssnat till finalisternas presentationer där de unga talangerna endast har totalt tio minuter på sig att övertyga juryn om varför just de ska vinna.

Motiveringen löd:

Årets Affärskreatör 2014 uppvisar ett driv som imponerar och det är omöjligt att inte fångas av personens inspirerande kraft. Personen utstrålar någonting som närmast kan beskrivas som en kärlek till entreprenörskap och uppbär samtidigt kompletta personlighetsdrag för att kunna lyckas i sitt företagande. En viktig förklaring till personens redan framgångsrika entreprenörskap grundas i förmågan att para upp sig med andra som kompletterar. Årets Affärskreatör kommer att bli en fantastisk ambassadör för Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer här >>

Årets Nyföretagare!

28 februari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Foto: NA.se
Torsdagen den 27 februari arrangerades Örebrogalan på Conventum Kongress i Örebro. SocialWebGroup’ s grundare Ludwig Händel & Olof Svanberg blev utsedda till Årets Nyföretagare!

– Vi är otroligt glada att få denna utmärkelse! Det är verkligen en bekräftelse på att vi gör något bra och kan bidra till Örebroregionen. Detta är precis den boost vi behöver för att kunna utveckla verksamheten snabbare.

Tack Almi för den fina utnämningen!

Juryns motivering

Med stort engagemang och iver har årets nyföretagare 2013 på kort tid etablerat sig i regionen. Företaget har snabbt fått uppdrag hos ett flertal av Örebros större företag och föreningar. Årets nyföretagare är en god förebild och inspirationskälla för andra blivande företagare.

Campusmässan

13 februari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Idag ställer vi ut på Campusmässan på Örebro Universitet. Kom gärna förbi!

Årets Affärskreatör 2014

12 februari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Olof Svanberg  är en av 15 personer från hela Sverige som har blivit utvalda att tävla om en plats på Handelshögskolan i Stockholm. Hjälp honom att ta sig till slutinervjun genom att klicka på länken nedan och RÖSTA! Passa även på att läsa om Olof´s drivkrafter och engagemang, röstningen stänger den 19 februari. Olof är Årets Affärskreatör för att hans kärlek till entreprenörskap, ungt företagande, och nätverkande är unikt.  www.voteolof.com

Skiweek 2014 Åre

29 januari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Vi har nu kommit tillbaka från Företagarna- och YeoS-eventet Skiweek i Åre. Under 3 dagar arrangerades seminarier, workshops och inspirationsföreläsningar. Självklart fick vi även tid för tid för fjällens bästa skidåkning men också nätverkande och skön afterski. Stort tack till YEoS, Företagarna och alla deltagare. Ett event man aldrig kommer att glömma!

Olof deltar i Örebro podcast!

28 januari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Olof Svanberg blev intervjuad av Örebro´s egen studentpodd, Stadspulsen. Han fick berätta om framgångarna med företaget samt svara på frågor kring entreprenörskap, företagande och nätverkande. För att lyssna Klicka här !

Svenskt näringslivs

16 januari, 2014 - Ludwig Händel - Inga kommentarer

Nu kan ni läsa svenskt näringslivs intervju med SocialWebGroup.
Ni kan läsa hela artikeln här